Her kan du lese viktige råd for deg som har opplevd brann.

 1. Når politiet har frigitt brannåstedet, avlåser du stedet. Dersom dette ikke er mulig, må du sikre stedet på annen hensiktsmessig måte.

 2. Bruk vidvinkel linse og fotografer brannstedet, oversikt og nærfoto. Fotografer over alt, spar ikke på film, du trenger ikke kopiere bildene før du har bruk for dem.

 3. Slipp ikke inn andre enn de/den som skal taksere skadene, og vær da selv tilstede hele tiden, og helst sammen med en annen.

 4. Vær meget nøye når du skriver skadeoppgaven, før aldri opp gjenstander som du ikke er helt sikker på er skadet i forbindelse med brannen.

 5. Dersom forsikringsselskapet ønsker å engasjere et firma til å rydde brannstedet, nekter du dette dersom forsikringsselskapet skriftlig ikke har påtatt seg erstatningsansvaret. 

 6. Ta vare på alt som er kastet ut fra brannstedet. Begrunnelsen er at dersom gjenstander blir flyttet eller fjernet, blir det meget vanskelig å bevise din uskyld, om du av forsikringsselskapet, eller politiet, i ettertid blir mistenkt for forsettlig påsatt brann.

 7. La ikke selskapets utredere eller andre private etterforskere undersøke brannåstedet uten ditt samtykke og tilstedeværelse (deg selv eller en som representerer deg). Det er din eiendom og dine gjenstander.

 8. Så lenge skaden ikke er dekket av selskapet, må du sikre bevisene for hvordan brannen har startet, ved at ingenting av brannåstedet blir forandret eller gjenstander fjernet. Et brannskadebilde lyver aldri, og det er bare skadebildet som kan fortelle den fulle og hele sannheten om hvor og hvorfor det begynte å brenne.

 9. Dersom noe blir fjernet fra brannstedet av politiets etterforskere, ber du om å få dette returnert til deg, etter at politiet har foretatt sine undersøkelser. Dersom dette ikke blir gjort, er det stor fare for at gjenstander blir destruert, muligheten til å overprøve politiets konklusjon om årsaken til brannen blir da redusert.

 10. Skaff deg så raskt som mulig resultatet av politiets åstedsundersøkelse, og da spesielt med tanke på brannårsak.

 11. Er du helt sikker på at du ikke på noen måte kan ha forårsaket brann, og det i politiets konklusjon er en direkte mistanke, eller en vag uttalelse, om at brannen forsettlig eller uaktsomt er forårsaket av deg, ta straks Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Rådene er gitt av pensjonert politiførstebetjent Øyvind Thorkildsen, som har etterforsket over seks tusen branner.

Dersom du uforskyldt er blitt påført brann, og forsikringsselskapet eller politiet mistenker at brannen er forårsaket av deg, må du straks ta Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Våre erfarne advokater i brannskadesaker vil da vurdere din situasjon i samarbeid med elektrotekniske ingeniører og branntekniske etterforskere.


Kontakt oss

for en gratis vurdering av din sak:

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

DomstolnyttSkadesiden.no eies av Advokatfirmaet Robertsen AS, Postboks 2724 Solli, 0204 Oslo. Besøksadresse: Sommerrogaten 17, Oslo. Inngang fra Frognerveien.

Telefon 05789 eller +47 22 12 24 90. Telefax: +47 22 12 24 81. Epost: kontakt@skadesiden.no. Web: www.skadesiden.no.

Webdesign ©2015 Web Norge