Kilde: Nettavisen

 

 

lodalen

LODALEN: Jernbaneverket har et stort område for oppbevaring av tog i Lodalen i Oslo. Området ligger i bydel Gamle Oslo, mellom Vålerenga og Ekeberg. Foto: Google

 

Høyesterett har tilkjent en psykotisk mann 10 millioner i erstatning etter en ulykke på Jernbaneverkets område i Oslo.

Bakgrunnen for kravet var en ulykke ved Jernbaneverkets togparkering i Lodalen i Oslo i juni 2009. 

Mannen kom seg inn på området. Der klatret han opp på taket til en parkert togvogn, fikk strøm i seg, tok fyr og falt ned på bakken. Ved ulykken fikk han store forbrenningsskader og måtte senere blant annet amputere begge bena over knærne.

Jernbaneverket ble holdt ansvarlig fordi området ikke var sikret godt nok. Jernbaneverket krevde at erstatningen skulle reduseres på grunn av mannens egen skyld i ulykken. Lagmannsretten ga Jernbaneverket medhold i dette, og satte erstatningen og oppreisning til 5,4 millioner kroner.

Full seier i Høyesterett

Høyesterett var ikke enig i dette. Lagmannsretten hadde funnet det bevist at mannen var psykotisk på skadetidspunktet, og at det var årsakssammenheng mellom den psykotiske sinnstilstanden og handlingen hans. 

Høyesterett kom til at skadelidte da ikke hadde medvirket til ulykken ved «egen skyld». Lovens vilkår for å kunne sette erstatningen ned var derfor ikke oppfylt.

Mannen er tilkjent 1.256.430 kroner i i ménerstatning og 9.536.000 i erstatning for påført og fremtidig tap med tillegg av den alminnelige forsinkelsesrente. Til fradrag i erstatningen kommer allerede utbetalt beløp med til sammen 5,4 millioner.

 


Kontakt oss

for en gratis vurdering av din sak:

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

DomstolnyttSkadesiden.no eies av Advokatfirmaet Robertsen AS, Postboks 2724 Solli, 0204 Oslo. Besøksadresse: Sommerrogaten 17, Oslo. Inngang fra Frognerveien.

Telefon 05789 eller +47 22 12 24 90. Telefax: +47 22 12 24 81. Epost: kontakt@skadesiden.no. Web: www.skadesiden.no.

Webdesign ©2015 Web Norge