Tar pengene til dødssyke Tommy

 

- Vi trenger å vite hvilke konsekvenser dette har for Tommy, sier Norsk Pasientskadeerstatning til P4.

 

Tommy Berg har ikke lenge igjen. Familiefaren er rammet av kreft, og kreften har nå spredd seg til både lunger, lymfer og hjerne. 

 

Situasjonen kunne ha vært en ganske annen.

Tommy gikk nemlig til legen med smerter i februar i 2006, men legene sa det var nyrestein. Det var det ikke. I oktober samme år tok Tommy røntgenbilder, og heller ikke da ble kreften oppdaget. 

Norsk Pasientskadeerstatning mener sykehuset burde ha sett kreften på dette tidspunktet, og også enda tidligere hvis de hadde tatt urinprøve. Dette førte til at de gikk inn for at Tommy skulle få 900 000 i pasientskadeerstatning. 

Det får han ikke. Årsaken er at staten regner med at han dør snart, skriver dagens VG. 

 

Kjemper for å leve

- Dette går åpenbart sterkt innpå familien. Han har nok med å kjempe for livet. Han jobber så sterkt, han jobber for å overleve, også blir han belastet med dette, sier Tommys advokat Jan Inge Thesen til P4. 

Tommy har klare planer på hva han ønsker å bruke pengene på. 

- Han vil at familien skal ha et godt minne om han den siste tiden. Han vil at de skal dra på reise, og dette gir økt livskvalitet, fortsetter advokaten. 

 

Tilbakeviser

Anne Mette Gulaker, avdelingsdirektør i NPE, mener det er feil at det er sikkert at Tommy faktisk skulle få 900 000 kroner. 

- I denne saken har vi ikke trukket tilbake en rettighet som vi har gitt. Vi har gjort en vurdering av størrelsen av erstatningen, og det er ikke 900 000 kroner, sier Gulaker til P4. 

 

- Må gå fort

Hun mener det fortsatt er mange opplysninger som mangler i denne saken, og hun mener det haster med å få disse opplysningene. 

- Vi trenger å vite hvilke konsekvenser dette får for Tommy Berg, sier hun. 

Thesen mener dette er opplagt. Tommy har liten tid igjen. Han er døende. 

- Arbeidet må gå fort, sier hun.


Kontakt oss

for en gratis vurdering av din sak:

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

DomstolnyttSkadesiden.no eies av Advokatfirmaet Robertsen AS, Postboks 2724 Solli, 0204 Oslo. Besøksadresse: Sommerrogaten 17, Oslo. Inngang fra Frognerveien.

Telefon 05789 eller +47 22 12 24 90. Telefax: +47 22 12 24 81. Epost: kontakt@skadesiden.no. Web: www.skadesiden.no.

Webdesign ©2015 Web Norge