- Seieren er som en drøm, Elin!

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Seieren er som en drøm, kjære Elin, sier Oddmund Byklum (46) og gir kona en knugende og inderlig god klem. De feiret at ni års kamp mot forsikringsgiganten Storebrand var kronet med seier. Med nye krefter fortsetter de kampen mot Elins lungesykdom.

Kilde: Dagbladet

Av EIVIND PEDERSEN

Seieren kom på dagen ni år etter at Byklums enebolig ble totalskadd i brann. Både politiet og forsikringsselskapet beskyldte Byklum for ildspåsettelse.

I går skar Høyesterett igjennom og visket ut bedrageristempelet som har ridd Byklum som en mare.

Tid for hverandre

For noen timer kom konas alvorlige lungesykdom i bakgrunnen. I går var begge bare glade. Gleden var overstrømmende - og uvirkelig.

- Vi har klart å holde ut med hverandre i ni års storm. Heretter skal vi bare ta vare på hverandre og bruke tid og krefter på oss selv, sa de dønn slitne ektefellene i går kveld.

Elin Byklum har i flere år slitt med flere lungelidelser. Nå har emfysemen festet grepet. Elin er avhengig av surstoffmaske om natta. 11. november reiser hun til Glittre-klinikken i Hakadal for behandling. I første omgang for fire uker.

- Påkjenningene underveis har helt klart forverret hennes tilstand, sier Oddmund Byklum.

Gratulasjoner

Blomsterbudene måtte jobbe overtid, og telefonlinja gikk varm da nyheten om Byklums seier ble kjent i går kveld. Også champagne ble brakt til gards.

- Jeg føler behov for å takke alle som har støttet oss i disse årene. Ikke minst er vi takknemlig for innsatsen til advokat Robert Robertsen. På slutten hadde vi selvsagt ikke råd til å betale ham. Men advokaten var så sikker på vår uskyld at han ikke ville sende regning dersom vi tapte i Høyesterett. Heldigvis får han pengene sine, sier Byklum.

Endelig nytt hus

Foreløpig vet ikke ekteparet hvor stor sjekk de får fra Storebrand og Vår Bank og Forsikring. Det eneste som er sikkert er at millionene ruller.
Ekteparet vil bli i stand til å gjenreise eneboligen, ni år etter at det tok fyr under oppussingsarbeid. I mellomtida har Elin og Oddmund bodd i et ombygd hønsehus vegg i vegg med brannruinen.

Midt i gleden er Byklum bitter over hvordan hele saken mot ham startet da brannetterforskeren ved Kristiansand politikammer etter ti minutters åstedsundersøkelse mente det var grunnlag for siktelse.

Ni år seinere klarte Byklum å bevise sin uskyld.

- Jeg håper min seier over forsikringsbransjen vil føre til at ingen flere havner i samme helvete som jeg har gjennomgått, sier han.


Kontakt oss

for en gratis vurdering av din sak:

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

DomstolnyttSkadesiden.no eies av Advokatfirmaet Robertsen AS, Postboks 2724 Solli, 0204 Oslo. Besøksadresse: Sommerrogaten 17, Oslo. Inngang fra Frognerveien.

Telefon 05789 eller +47 22 12 24 90. Telefax: +47 22 12 24 81. Epost: kontakt@skadesiden.no. Web: www.skadesiden.no.

Webdesign ©2015 Web Norge